Flexible Classroom
Okulyapı’dan Öğrenmenin Yeni Biçimi

Flexible Classroom ile her sınıf yeni sisteme hazır!

Her çocuğun öğrenme süreci farklı işler

Sınıf yapısının öğrenme biçimleri üzerindeki etkileri üzerine çalışan Marilee Sprenger, öğrenme ve ortam arasındaki ilişki üzerinde durur. Sprenger, öğrencilerin ancak kendilerine uygun ortamlarda etkili bir öğrenme sürecinin içine gireceklerini belirtir.

Kimileri konuyu örneklerle çeşitlendirildiği zaman anlarken; kimileri için ise öğrenme ancak, uygulamayla mümkün olur. Öğrenme hızı, bireyden bireye farklılık gösterir. Öğrencileri toplu halde değerlendirip; sabit bir eğitim anlayışı içine sokan sistemler, çocukların öğrenme süreçlerini zorlaştırabilir. Oysa ki her öğrencinin ihtiyaçlarının ve eğilimlerinin farklı olduğunu kabul etmek ve kişiye özel çözümler oluşturabilmek önemlidir.

Yeni eğitim sistemiyle tam uyumlu Flexible Classroom her öğrenci için en uygun öğrenme biçiminin uygulanmasına fırsat tanır. Böylece eğitim, öğretim herkesin yetenekleri doğrultusunda şekillenir. Sınıflar, öğrencilerin ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamak üzere tasarlanır. Bilgi ve teknolojiyle desteklenen çalışma alanları, öğretmenlerin öğrencilere en iyi şekilde iletişime geçebilmelerini sağlar. Böylece gerek öğrenci, gerekse öğretmen yeteneğinin en üst seviyesine ulaşır.

Öğrenmenin Yeni Biçimi

Öğrenme biçimleri, temel olarak bireylerin öğrenme yetenekleri üzerine odaklanır. Kavramın öncülüğünü 1960’larda öğrenme biçimlerini sınıfların içerisine taşıyan Rita Dunn yapar. Öğrenme biçimleri üzerine yapılan araştırmalar, en etkili öğrenmenin bireysel farklılıkları temel alan sistemlerde gerçekleştiğini göstermektedir.

4+4+4’e Uyumlu Sınıf Yapıları

Tek derslikte eğitime çok yönlü yaklaşımlar

Sınıflarda oluşturulan farklı eğitim alanları, öğrencilerin araştırma yapabilmelerine; küçük gruplar halinde çalışabilmelerine; etkileşimli paylaşımda bulunabilmelerine; çalışmalarını sergileyip sunum yapabilmelerine olanak sağlar.

Proje ekibi tarafından yerleşim planı çizilen Flexible Classroom, sınıflara kusursuzca kurulur. Okulyapı, proje hizmetinin yanı sıra, mekanın daha işlevsel kullanılmasını sağlayacak her türlü mobilya ve aksesuarı da beraberinde sunar.

Öğrenciler, aynı sınıfın içinde sınav sisteminden konferans sistemine basitçe yerleşebilirler. Mobilyaların değişken olması, öğretmenlerin sınıf üzerindeki kontrollerini de en üst seviyeye çıkarır.

Mevcut fiziki koşullar, en yüksek verimlilikte değerlendirilir ve tek derslikte eğitime dair pek çok ihtiyaç karşılanır.

Serbest çalışma düzeni

Sınav düzeni

Flexible Classroom, hem öğrencilerin hem de öğretmenlerin gereksinimlerini kendisine temel alarak şekillenir. Bütün mobilyalar, sürekli hareket halindeki öğrencilerin güvenlikleri düşünülerek tasarlanır. Böylelikle öğrencilerin emniyeti en üst düzeyde tutulur.

Kolaylıkla değişebilen ve taşınabilen mobilya tasarımlarıyla Flexible Classroom, her türlü sınıf düzenine hemen geçebilmeyi sağlar.

Grup çalışma düzeni

Bireysel çalışmayı da mümkün kılan U çalışma düzeni

Her yönüyle öğrenim

Flexible Classroom öğrenimi, kültürel sosyal ve teknik alanlarıyla bir bütün olarak değerlendirir. Etkili çözümler sunar. Böylelikle her öğrenci için en uygun öğrenme modeli rahatlıkla uygulanabilir. Öğretmenler de, deneyimlerini en üst düzeyde paylaşma imkanı bulurlar.

İletişim

İletişim formunu doldurarak bizimle iletişime geçebilir ve merak ettiğiniz tüm soruları uzmanlarımıza sorabilirsiniz.